2016. május 3., kedd

Amiről mesélhetnék~ Az animék

Helló! ^^

Ismét itt ülök a monitor vakító fénye mögött, én, RockH, készen állva, hogy írjak nektek egy témáról, ami mára már az életem részévé vált - az animékről.
Több, mint két éve vagyok otaku (azaz olyan személy, aki szereti az animéket) - ünnepeljünk!
Először általánosban hallottam erről a ,,műfajról'', méghozzá az egyik volt osztálytársam által. Ő akkor már rég ismerte ezt a világot, majd könnyűszerrel berántott maga mellé a sűrűségbe.
Mostanra negyvennél is több animét láttam - ezzel a számmal mégsem mondanám magam a legnagyobb rajongónak (vagy minek), ugyanis rengeteg otaku van, aki ennél jóval többel büszkélkedhet.
Egyébként, az animéket mindig a volt osztálytársam ajánlotta és ajánlja, esetleg, ha a neten szembetalálkozok eggyel, ami szimpatikus, nézek róla amv-t, és ha tetszik, bele is vágok a nézésébe.
Az első animém az Akame ga kill volt... imádtam, és imádom még most is.

Röviden róla:

2014-ben kezdték el vetíteni, 24-szer 25 perces részekkel.



Történet:

Főhősünk, Tatsumi, tipikus álmodozó vidéki fiú. Minden vágya, hogy híressé válhasson, így a harci tapasztalataiban bízva elindul a birodalmi fővárosba. Remekül ért a kardforgatáshoz, így szentül hiszi, hogy nagyon sokra fogja vinni, méghozzá igen hamar. A céljai közé tartozik még továbbá, hogy segítséget nyújtson a nyomorúságban élő szülőfalujának, s ebből kifolyólag két barátjával, Sayóval és Ieyasuval útnak indul szerencsét próbálni a birodalom szívébe.A két társától azonban sajnálatos módon elszakad, így egyedül kell belépnie a főváros grandiózus útvesztőjébe. A város monumentalitása, és virágzó látszata kezdetben Tatsumit is magával ragadja, de a tervei nem mennek zökkenőmentesen. A képességei nem aratnak akkora sikert a toborzó helyeken, mint amire számított, így az, hogy kapásból kapitányi, vagy egyéb más magas rangon kezdhessen a seregben, csupáncsak egy távoli álom marad számára. Ha ez még nem lenne elég, egy csalafinta, szőke bombázó még amolyan kegyelemdöfés gyanánt az összes pénzétől is megszabadítja a naiv fiút.Tatsumi így elég nagy csalódásként éli meg a fővárosban tett első látogatását. Pénz, szállás, munka és elismerés híján már nem több egy egyszerű hajléktalannál, így a szebb holnapban bízva az útszélen húzza meg magát éjszakára.Főhősünk igazi megpróbáltatásai azonban csak ezután veszik kezdetét, amikor a főváros csilli-villi illúziója a szeme láttára omlik össze. Lassan neki is alkalma lesz első kézből megtapasztalni a birodalom mélyén lappangó sötétséget. Egy olyan birodalomnak a valódi arcát, ami nem méltó arra, hogy tovább fennmaradjon.
Talán a sors iróniája az, hogy a szél végül a Night Raid nevű bérgyilkos csoporthoz sodorja őt. Egy csoporthoz, akik változtatni akarnak a jelenlegi rendszeren. Tatsumiban igen hamar tudatosul, hogy az igazi ellenség nem az elszántan küzdő bérgyilkosok, hanem a korrupt, elnyomó birodalom, ami szimpla bűnözőknek állítja be a Night Raid minden tagját. Ha azt akarja, hogy a világ egy jobb hely legyen, hogy a szülőfalujának lakói és minden más nyomorúságban élő ember boldogan élhessen, akkor a birodalom jelenlegi uralmát meg kell dönteni. (Forrás: x )

Kedvenc szereplőim:


Tatsumi - főszereplő, Night Raid tag





Lubbock - Night Raid tag (egyébként ő a fő-fő-főkedvencem is :3)






Mine - Night Raid tag



Chelsea - Night Raid tag



Kurome - Jaegers tag



Grafika:

Elképesztő. Gyönyörűen ki van dolgozva - beleértve a harcjeleneteket is, így csak jókat tudok róla mondani.





Én röpke két nap alatt végignéztem, úgy, hogy vendégek is voltak nálunk. :'D
Egyébként sírtam az anime végén (is) - mivel akció, sok karakter hal meg a szemünk láttára -, a könnycsatornáim nem maradtak sokáig szárazon.

Ajánlom mindenkinek (aki persze bírja az animációs vér látványát):
- drámai befejezés
- fordulatok
- csodálatos grafika
- kidolgozott karakterek
- jó felvezetés
- tökéletes alapötlet
- izgalmakkal teli (ugyanis már nem egy animét hagytam abba, mert unalmasnak találtam)

Nemsokára találkozunk!

Aloha!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése